Du är här

Aggregatsbyte sparar
hundratusentals kWh per år

Kontor
Envistar Flex

Södra Skogsägarna, Växjö

På Södra Skogsägarnas huvudkontor i Växjö genomförs ett energirenoveringsprojekt där samtliga ventilationsaggregat byts ut. Det innebär att skogsindustrikoncernen sparar hundratusentals kWh per år. Dessutom förbättras inomhusklimatet i byggnaden som är 12 000 m².

Se filmen om hur aggregatsbytet på Södra hjälper till att spara hundratusentals kWh per år.

 

Bra inomhusklimat

Fastighetschefen Daniel Fredriksson såg en stor potential i en ny ventilationslösning och är mycket nöjd med resultatet. Redan efter att första aggregatet hade installerats i etapp 1 märktes en minskning av energianvändningen.

– När alla aggregat är utbytta sparar vi hundratusentals kWh per år. Och vi kommer få ett bättre inomhusklimat för våra medarbetare, säger han.

Fastighetschef Daniel Fredriksson på Södra Skogsägarna är mycket nöjd med resultatet i projektet – både med energibesparing och förbättrat inomhusklimat.

Energieffektiva aggregat

Sammanlagt tre Envistar Flex-aggregat ska installeras av Service & Klimat. Aggregaten lyfts ner genom taket, modul för modul, och monteras på plats.

– Vi valde IV Produkts aggregat eftersom de är energieffektiva. De har bra, kompakta byggmått vilket passade oss alldeles ypperligt i det här projektet eftersom vi hade ett befintligt fläktrum där de skulle passa in, säger Joakim Sjösten, vd på Service & Klimat AB.

 

Service & Klimat AB utför bytet till en energieffektiv lösning. Stefan Olander är projektledare (till vänster) och Joakim Sjösten är vd.

 

Resultat

  • Energieffektiva ventilationsaggregat.
  • Besparing på hundratusentals kWh per år.
  • Bättre inomhusklimat för medarbetarna på kontoret.
  • Kompakta, servicevänliga aggregat.
  • Bra serviceytor. Slipper små enheter utspridda på en stor vind.

Vill du också byta ut ett äldre ventilationsaggregat?

Be om offert

 

Mer om produkterna i det här projektet

Tack till

 

SE FLER REFERENSER

EQ Building | Bristol
Kvarteret Skomakaren | Växjö

Följ oss gärna: