Du är här

Enkel intransport och
integrerad kyla avgörande

Butik
Historisk / K-märkt byggnad
Kontor
Easy Access
EcoCooler kylaggregat
Envistar Top

Bieberhaus | Hamburg

30 mil från Sveriges sydligaste punkt ligger Tysklands näst största stad, Hamburg. Mitt i stadens pulserande vardagsliv står ståtliga Bieberhaus på stadig grund med en vacker fasad som ett fönster mot förr. Men när fastighetsbolaget Alstria förvärvade byggnaden stod det klart att insidan inte riktigt kunde mäta sig med utsidan. Det var dags att göra en totalrenovering och samtidigt ersätta obefintlig ventilation med FTX-system. Vi fick förtroendet att leverera åtta aggregat från vår Envistar Top-serie.

Renoveringen stod klar 2018 och byggnaden huserar nu allt från kontorslokaler på de övre planen till prisbelönta affärer och historisk teater på markplan. Bieberhaus bär med andra ord på mångfald när det gäller hyresgäster och det ställer höga krav på ventilationen. Kontoren, affärerna och teatern har alla olika behov.

Integrerad kyla ökade komforten

Genom ett nära samarbete med konsulten fick vi uppdraget att leverera åtta aggregat från vår Envistar Top-serie med det integrerade kylaggregatet EcoCooler. På grund av platsbrist för ett centralt aggregat och vätskekylaggregat på taket, var det perfekt med en decentraliserad lösning. Det innebar att varje våning fick minst två aggregat med integrerad kyla. Fläktrummen är små och placerade i öppna kontorslandskap, avskärmade med dörrar. Envistar Top övertygade med sina smarta mått för intransport samtidigt som de tog mindre plats i fläktrummen. Aggregaten är också väldigt tysta, energieffektiva och har hög prestanda.

Toppanslutningens popularitet

Det är inte bara i Bieberhaus som de toppanslutna aggregaten gör succé. De levereras till stora delar av Tyskland och populariteten kan härledas till två anledningar. Dels sparas upp till 75 procent av golvytan jämfört med gavelanslutning. Och dels är aggregaten anpassade för enkel intransport genom trånga passager, något som inte är en garanti med gavelanslutna aggregat. Dessa orsaker, i kombination med att konceptet är ganska nytt på marknaden i Tyskland, har gett Envistar Top stark försäljning och goda vitsord.

Mer om Envistar Top

SE FLER REFERENSER

EQ Building | Bristol
Kvarteret Skomakaren | Växjö

Följ oss gärna: