Du är här

EcoHeater sänkte driftskostnaden
med 46 procent

Flerbostadshus
EcoHeater frånluftsvärmepump

Flerbostadshus | Helsingborg

Fastighetsbolaget Willhem gör en stor satsning på energibesparing med frånluftsaggregat med inbyggd värmepump i sina flerbostadshus. De ser mycket goda resultat med minskade energikostnader, ökat driftnetto och en ökning av fastighetsvärdet.

I bland annat Helsingborg har bolaget installerat EcoHeater som är ett frånluftsaggregat med inbyggd värmepump. Just EcoHeater är lämpligt vid energirenoveringar av fastigheter med enbart frånluft utan återvinning. Enligt Willhem har aggregatet ett bra styrsystem. När de byter ut de gamla fläktarna och driftsätter nya EcoHeater går det snabbt och lätt att komma i gång.

Varje ny installation hos Willhem ger i snitt 46 procent i besparing i form av minskad energianvändning (kWh). Det ökar både driftnettot och fastighetsvärdet. Payback-tiden är sex–sju år.

Besparing: EcoHeater Flerbostadshus

Bisab Ventilation installerar aggregaten åt Willhem. Projektledaren Anders Westdahl på Bisab har hittills installerat nästan 100 aggregat och han kommer sätta in ännu fler.

– Kunderna tittar på den ekonomiska delen och är väldigt nöjda. EcoHeater är lättinstallerade och det finns inget annat liknande på marknaden. IV Produkts support är mycket bra och de ställer alltid upp, säger han.

Referens: EcoHeater Flerbostadshus

Håkan Wahlén från Willhem och Anders Westdahl från Bisab Ventilation vid EcoHeater-aggregatet i en av Willhems fastigheter i Helsingborg. De tittar på Energy Watch i handterminalen där det finns möjlighet att följa upp energiprestandan.

 

Referens: EcoHeater Flerbostadshus

 

Installationen tar tre–fyra dagar, sedan tillkommer någon dag för rördragningar. Anders satte in sitt första EcoHeater-aggregat för åtta år sedan.

– Vi har inte haft några driftstörningar på alla dessa år. Det är fantastiskt, säger han.

 

SE FLER REFERENSER

EQ Building | Bristol
Kvarteret Skomakaren | Växjö

Följ oss gärna: