Du är här

Varje centimeter räknas när
ventilationsaggregaten ska få plats

Kontor
EcoCooler kylaggregat
Envistar Flex
ThermoCooler HP kylvärmepump

EQ Building | Bristol

På en attraktiv och prominent tomt i centrala Bristol har EQ Building uppförts. Det är en av Bristols största kontorsbyggnader – en modern arbetsplats för 2 000 personer där hållbar och energieffektiv drift var viktiga delar i kravspecifikationen.

IV Produkt har deltagit aktivt i projektutvecklingen. Utöver leveransen av elva Envistar Flex aggregat, två med EcoCooler och sju med den integrerade kylvärmepumpen ThermoCooler HP, har vi även bidragit med kunskap om energieffektiv ventilation, yteffektivitet och kostnadsoptimeringar.

 

Installationskostnad minskar

Det var mycket trångt om utrymme på tomten så byggnaden och installationerna behövde designas på centimetern. Med kompakta ThermoCooler HP kunde konsulten och installatören minska storleken på installationerna samtidigt som den totala installationskostnaden sjönk och mer uthyrningsbar yta frigjordes för slutkunden. Mer takyta kan nu användas som umgängesyta i stället för att vara en uppställningsplats för kylaggregat.

Det är trångt runt EQ Building, vilket ställde krav vid leverans och installation av ventilationsaggregaten. Avståndet till närliggande byggnader är väldigt kort. 

Det är trångt runt EQ Building, vilket ställde krav vid leverans och installation av ventilationsaggregaten. Avståndet till närliggande byggnader är väldigt kort. 

Det är trångt runt EQ Building, vilket ställde krav vid leverans och installation av ventilationsaggregaten. Avståndet till närliggande byggnader är väldigt kort.

 

Merparten av aggregaten står på ett så kallat installationsplan, som sedan täcks av solpaneler. 
Merparten av aggregaten står på ett så kallat installationsplan, som sedan täcks av solpaneler.

 

Bra inomhusklimat med ThermoCooler HP

Elva aggregat skapar ett energieffektivt och bra inomhusklimat på 18 500 m2. Målsättningen hos fastighetsägaren är välbefinnande och produktivitet för de som jobbar på EQ Buildings åtta våningar.

Här kan du se entréplanet i 360°

 

Resultat

  • Modern kontorsbyggnad på attraktiv tomt i centrala Bristol.
  • I trånga utrymmen krävdes kompakta luftbehandlingsaggregat.
  • Kraven på hög energieffektivitet och ett bra inomhusklimat gjorde att ThermoCooler HP med reversibel värmepump och 100 % friskluft var ett optimalt val.
  • Hållbarhetstänk med bland annat solceller på taket, cykelgarage, laddstationer, insamling och återanvändning av regnvatten.
  • Den första kontorsbyggnaden i Bristol som är koldioxidneutral.
  • Byggnaden är certifierad med BREEAM Outstanding – högsta betygsnivån i det internationella miljöcertifieringssystemet.

 

Totalentreprenör: BAM Construction

Arkitekt: Aukett Swanke

Huvudkonsult: Buro Happold

Entreprenörens konsult: Hydrock

SE FLER REFERENSER

EQ Building | Bristol
Kvarteret Skomakaren | Växjö

Följ oss gärna: