Vi har stängt vecka 29–31. Journummer tillgängligt. Trevlig sommar!Läs mer

Du är här

Nytt liv i historisk byggnad

Hotell
Restaurang
EcoCooler kylaggregat
Envistar Flex
Envistar Top
ThermoCooler HP kylvärmepump

The Dixon | London

Intill Londons landmärke Tower Bridge, i hjärtat av den pulserande huvudstaden, rymmer sig 193 nybyggda hotellrum. Den anrika byggnaden ritades från början av arkitekten John Dixon Butler och därifrån har hotellet fått sitt namn, The Dixon.

Byggnaden verkade som polisstation och domstol fram till millennieskiftet. Efter en omfattande renovering och tillbyggnad är den förvandlad till ett hotell i boutiquestil med restaurang och konferensmöjligheter – men känslan från den gamla polisstationen finns kvar än idag.

Vi är stolt leverantör av alla aggregaten till projektet.

Utrymmet för aggregat var begränsat så vår Envistar Top-serie, med besparad golvyta, var idealisk. Ett behagligt inomhusklimat med komfortkyla var en självklarhet, så aggregaten försågs med det integrerade kylaggregatet EcoCooler.

För hotellrummen valdes Envistar Flex-aggregat med den integrerade kylvärmepumpen ThermoCooler HP, som erbjuder både komfortkyla och värmning av ventilationsluft. Då krävdes varken kostsamma och utrymmeskrävande rördragningar eller externa vätskekylaggregat utomhus.

Resultat

  • De kulturhistoriska värdena i områdets arkitektur kan behållas tack vare ThermoCooler HP
  • Inga kostsamma och utrymmeskrävande rördragningar eller externa vätskekylaggregat behövs
  • Energieffektiva aggregat ger en låg driftskostnad

SE FLER REFERENSER

EQ Building | Bristol
Kvarteret Skomakaren | Växjö

Följ oss gärna: