Vi har stängt vecka 29–31. Journummer tillgängligt. Trevlig sommar!Läs mer

Du är här

Titanic Belfast håller
lyxskeppets öde levande

Museum
EcoCooler kylaggregat
Flexomix

Titanic Belfast | Belfast, Storbritannien

Titanic Belfast är en spektakulär och rigorös byggnad i sex våningar. Arkitekturen påminner om fyra skepp som delar sig från varandra. Här får besökaren en resa i Titanics historia och staden Belfast där hon en gång byggdes, faktiskt på samma plats där museet nu ligger. Med hjälp av fullskaliga rekonstruktioner och specialeffekter får besökarna följa fartygets öde genom nio olika gallerier.

Museet kostade ungefär 100 miljoner Euro att bygga. Här inryms även gallerier för tillfälliga utställningar, en bankettsal som har plats för 1 000 gäster, affärslokaler, restauranger, caféer, konferenslokaler och mycket mera.

 

Flexomix med EcoCooler

 

Vid beställningen av luftbehandlingsaggregat till Titanic Belfast var det viktigaste kravet att dessa skulle klara av att hålla samma jämna temperatur och fuktighet i luften året runt. Detta eftersom museet har många gamla originalföremål från Titanic som man vill ska behålla sitt ursprungliga skick, och inte påverkas av miljön i byggnaden. Dessutom fanns krav på minimal installationsyta, samtidigt som aggregaten skulle vara energieffektiva och ha en hög prestanda.

Beställaren valde aggregat ur den modulbyggda serien Flexomix. Vissa av aggregaten har det integrerade kylaggregatet EcoCooler. Lösningen har fått mycket beröm för sin effektivitet av driftpersonalen på Titanic Belfast.

SE FLER REFERENSER

EQ Building | Bristol
Kvarteret Skomakaren | Växjö

Följ oss gärna: