Vi har stängt vecka 29–31. Journummer tillgängligt. Trevlig sommar!Läs mer

Du är här

Nya ventilationsaggregat gav
energibesparing på 89 procent

Butik
Kontor
Sjukhus/Vårdboende
Envistar Flex
ThermoCooler HP kylvärmepump

Strömkarlen 4 | Helsingborg

Fastigheten Strömkarlen 4 i Helsingborg hade en energibesparing på 89 % under september 2021 tack vare Consats energiprojekt och nya ventilationsaggregat från IV Produkt.

Mitt i Helsingborgs stadskärna är den 7 000 kvadratmeter stora fastigheten Strömkarlen 4 belägen. Fastigheten inrymmer till lite mer än hälften affärslokaler, men här finns också kontors- och vårdlokaler samt 63 parkeringsplatser. Som ägare står Stadsrum Fastigheter.

Consat i Partille fick i uppdrag att ta fram en helhetslösning för att energieffektivisera Strömkarlen 4 och i juni 2021 installerades två nya ventilationsaggregat från vår Envistar Flex-serie. Tidigare hade fastigheten ventilerats med 8–10 andra aggregat och nu var det alltså dags för en uppgradering.

Lars-Olof Lindeheden, COO på Consat och ansvarig för detta projekt, berättar att verkligheten har överträffat deras förväntningar för energibesparingen.

– Våra projekt runtom i Sverige brukar resultera i låg energianvändning för fastigheterna, men vi kunde knappt önska oss ett bättre resultat för Strömkarlens nya lösning. I augusti, september, oktober och november låg energibesparingen på hela 81–89 %, med en topp på 89 % under september månad.

Referens: Strömkarlen 4

Med utsikt över Öresund står här kranbilen redo på Helsingborgs stortorg för att börja lyfta ut gamla delar och lyfta in nya ventilationsaggregat och kylvärmepumpar.

 

Lindeheden förklarar att ventilationsaggregaten fungerade optimalt med den rådande temperaturen under dessa månader. Det var i stort sett endast fläktarna som behövde energi. Även under resterande månader sedan installationen av de nya aggregaten har energibesparingen varit stor med ett snitt på 66 %.

Installationsföretaget för detta projekt var Novum Installation.

 

Foto: Tommys Kranbilar Helsingborg

SE FLER REFERENSER

EQ Building | Bristol
Kvarteret Skomakaren | Växjö

Följ oss gärna: