Du är här

Urban miljö möter
lantlig idyll

Hotell
Restaurang
Envistar Flex
Envistar Top
Flexomix

The Winery Hotel | Solna

The Winery Hotel är världens första hotell med urbant vineri sammanlänkat under ett tak. Detta ger en upplevelse ensam i sitt slag där gäster kan njuta av hotellets egen vintillverkning, äta och bo, allt med vinet i fokus. Med en arkitektur där industri möter vingård skapas en gemytlig, men samtidigt urban känsla. Besökaren möts invändigt av ekfat och vincisterner bakom glasväggar och utvändigt av en Brooklynliknande tegelbyggnad med modern takterrass och pool.

Med en målsättning att producera 10 000 flaskor vin per år ställs höga krav på inomhusklimatet. Det krävs att temperaturen håller en exakt jämn och sval nivå för lagring av vinflaskor samtidigt som de öppna ytorna och boendedelen ska ha en behaglig temperatur för hotellets gäster, detta i kombination med minimal energianvändning.

Envistar och Flexomix

I linje med IV Produkts strävan om lägsta möjliga livscykelkostnad och energianvändning anpassades luftbehandlingsaggregaten för att möta dessa krav. Till detta projekt levererades tre stycken aggregat ur vår Envistar-serie, två Flex och en Top, och även ett Flexomix-aggregat.

SE FLER REFERENSER

EQ Building | Bristol
Kvarteret Skomakaren | Växjö

Följ oss gärna: