Du är här

Vi lanserar nytt koncept

Nya konceptet Easy Access gör det enklare att transportera in luftbehandlingsaggregaten i byggnaden.

När vi utvecklar våra aggregatserier läggs stor vikt vid att det ska vara enkelt att transportera in dem i fastigheten. Tack vare vår långa erfarenhet har vi utvecklat många smarta lösningar som gör det enkelt och kostnadseffektivt att få luftbehandlingsaggregaten på plats i fläktrummet, utan åverkan på byggnaden.

Nu lanserar vi konceptet Easy Access som innebär att ännu fler anpassningar görs för att det ska vara så enkelt som möjligt att få in luftbehandlingsaggregaten i byggnaden. Med det nya konceptet underlättas många installatörers vardag.

  • Skräddarsydda moduler med minimala mått
    för att förenkla transport in till fläktrummet
  • Snabbare installationer med hjälp av smarta elkopplingar
  • Stora kostnadsbesparingar

Easy Access

 

Envistar Flex med kylvärmepumpen ThermoCooler HP och Easy Access

Ett aggregat med måtten B2220×H2465×L3760 mm går att transportera in till fläktrummet genom en dörröppning med standardmått med vårt nya koncept Easy Access. Aggregatet är utrustat med den integrerade kylvärmepumpen ThermoCooler HP.

 

I vårt produktvalsprogram IV Produkt Designer kan önskade maximala modulmått för projektets aggregat anges. Programmet delar automatiskt upp aggregatet i mindre moduldelar, som är anpassade efter de angivna måtten, där det är möjligt.

Vår målsättning med Easy Access har varit att så stora aggregat som möjligt ska kunna transporteras in genom en vanlig dörr med bredden 90 cm. Vi har kommit en bra bit på vägen och stora aggregat, med ett luftflöde på cirka 4,5 m3/s, kan nu transporteras in genom en dörr med standardmått. Färdigmonterat innebär det aggregat som är 2,2 meter breda, 2,5 meter höga och upp till 6 meter långa. Självklart innebär Easy Access stora kostnadsbesparingar i jämförelse med att montera hela aggregatet på plats. Installationen går snabbare och håltagning eller annan åverkan på byggnaden kan undvikas.

 

Komplett CE-märkt aggregat

Även våra integrerade kylaggregat EcoCooler och kylvärmepumpar ThermoCooler HP kan levereras i delat utförande med det nya konceptet Easy Access. I vår produktion i Växjö testas och provkörs aggregatet för att säkerställa optimal prestanda och CE-märkning innan det delas före leverans. På plats i fläktrummet sammanfogar och fyller våra servicemedarbetare kylkretsen och genomför en installationsläcksökning.

 

Även motströmsvärmeväxlare kan anpassas

I samband med lanseringen av konceptet Easy Acccess har vi även gjort det möjligt att ta in motströmsvärmeväxlare i storlekarna 060–240 genom en vanlig dörr. Ett färdigmonterat aggregat i storlek 240 med motströmsvärmeväxlare har måtten B1400×H1881×L3645 mm.

Motströmsväxlare med Easy Access

Genom att dela motströmsväxlare på bredden kan respektive moduldel transporteras in genom en dörröppning med standardmått.

 

Upplev konceptet

Följ oss gärna: