Du är här

Besök i Växjös nya station
och kommunhus

Vår produktutvecklingsgrupp besökte ett av Växjös mest spännande byggen – den nya stationen och kommunhuset. Vi levererar samtliga luftbehandlingsaggregat till projektet.

Under sitt 200:e protokollförda möte besökte vår produktutvecklingsgrupp bygget som ska bli Växjös nya station och kommunhus. På plats fick de chans att spana in både luftbehandlingsaggregaten och den imponerande trästrukturen som börjar ta form. I takt med att IV Produkt har vuxit har gruppen som ansvarar för utveckling av våra produkter utökats med nya talanger. En av medlemmarna sticker dock ut genom att ha varit med ända sedan det första mötet, den 9 mars 1994!

IV Produkts produktutvecklingsgrupp på besök i Växjös nya station och kommunhus

Växjös nya station och kommunhus

Växjös nya station och kommunhus

 

På bilderna ovan ser du vår produktutvecklingsgrupp som besöker den pågående byggnationen som kommer resultera i Växjös nya station och kommunhus.

 

Unik byggnad med fokus på inomhusklimatet

På en stomme av trä och med fasad i glas kommer Växjös nya station och kommunhus stå klart i början av 2021. Byggnaden, på totalt 16 400 kvadratmeter, ska husera 600 arbetsplatser och är samtidigt tänkt att fungera som "Växjös vardagsrum" – en social knytpunkt för boende och resenärer.

Växjös nya station och kommunhus – Exteriör | Foto: Skanska/Sweco

Självklart är ett behagligt inomhusklimat av högsta vikt. Med tanke på att byggnaden kommer vara plats för både kontor, restauranger, butiker, allmänytor och garage krävs en flexibel ventilationslösning och aggregat med stora luftflöden. Bland aggregaten finns två stycken Envistar Flex som vardera kan leverera över 5 kubikmeter luft per sekund, båda med motströmsvärmeväxlare och vår patenterade avfrostningsteknik ODS – Optimised Defrosting System.

Växjös nya station och kommunhus – Interiör | Foto: Skanska/Sweco

Foton: Skanska/Sweco

 

Gillade du innehållet?
Dela gärna den här sidan!

 

Följ oss gärna: