Du är här

Julhälsning och öppettider 2021

Vi sammanfattar det gångna året och ser fram emot nya möjligheter.

Engagemang. Påhittighet. Samarbete. Det tycker vi präglar 2021. I och med fortsatta oroligheter i vår omvärld med Coronapandemi, leveransosäkerhet och materialbrist har engagemanget, idérikedomen och samarbetsviljan hos oss alla, såväl hos Er kunder och leverantörer som medarbetare, varit av största vikt.

Vi ökar omsättningen med över 10 procent och utökar organisationen till 420 engagerade medarbetare. Utan detta engagemang, denna idérikedom och samarbetsvilja hade det varit betydligt svårare att lösa de olika utmaningar vi har ställts inför det gångna året. Så stort tack till Er alla!

 

Öppettider julen 2021

Vi har stängt 2324/12, 31/12 och 6–7/1

Jourtelefon

Tillgänglig 23/12 och 7/1, 08:00–15:30

Styr & Regler: 0470–75 89 00
Service: 0470–75 89 99

EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen pratar om att Crowds, Close contacts och Closed spaces with poor ventilation bör undvikas. Se hela videon.

 

Ventilation högt på agendan

Luft går inte att ta på och ibland glöms det bort hur viktig den är. Men ljuset har det senaste året riktats alltmer mot välfungerande ventilation och energibesparing. Pandemin har tydligt visat vilken stor betydelse inomhusklimatet har för hälsan och prestationsförmågan – i hemmet, på arbetsplatser, sjukhus, skolor och i andra offentliga miljöer.

EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen har gång på gång poängterat vikten av att undvika de tre C:na: Crowds, Close contact, Closed spaces and poor ventilation. Dessutom gav EU:s gröna giv hopp som möjliggör fler gröna investeringar: Idag står byggnader för 40 procent av Europas energianvändning. Europeiska initiativ kommer att främja gröna investeringar som förbättrar byggnaders energiprestanda och en dubblering av renoveringstakten förväntas. Energieffektiv ventilation kommer därmed vara en nödvändighet för att minska trycket på jordens resurser.

 

Leverans av spektakulära ventilationsaggregat

Trots det oroliga läget runt om i världen har vi lyckats hålla hög orderingång och leveranssäkerhet. Några av våra mest spektakulära luftbehandlingsaggregat har levererats under året.

 

 

Det största aggregatet i vårt sortiment är nu på plats på Svetruck i Ljungby. Den stora rotorn består av hela 24 delar!

 

Det hittills största aggregatet med integrerad kyla levererades till Titanic Belfast Museum i Belfast, Nordirland.

 

Vår största egentillverkade rotor – nu på plats på Malmös nya sjukhusområde.

 

Tre olika webbinarier med tre olika case

Efter ett lyckat webbinarium under 2020 ville vi verkligen fortsätta med det framgångsrika konceptet. Ni kunder fick möjligheten att se koncisa och innehållsrika filmer som var fullproppade med olika ventilationslösningar, tekniska detaljer och utmaningar. Dessutom fick ni höra om erfarenheter från fastighetsägare, entreprenörer och slutanvändare. Det blev hela tre olika tillfällen under året där vi har haft många engagerade deltagare och många intressanta frågor och diskussioner. Vi har redan börjat fundera över nästa webbinarium – så följ oss på LinkedIn för mer information under våren!

 

 

 

IV Produkt köper tomt för 100 miljoner i nytt område

Förra året investerade vi i 5 500 kvm nya kontors- och lagerlokaler, samt nya maskiner. Under detta året stod det också klart att vi köpt upp en tomt på det nya verksamhetsområdet Nylanda i Växjö.

– Det är en långsiktig investering som säkerställer att IV Produkt har stor flexibilitet för fortsatt tillväxt. Som vd och ansvarig för bolaget måste jag blicka framåt och därför har vi förvärvat marken. Sedan 2007 har omsättningen ökat med fyra gånger, berättar Mattias Sjöberg.

Tomten, som ligger i det nya området Nylanda ute vid flygplatsen i Växjö, är fyra gånger större än den vi har idag.

– Det som gör att vi går bra är förtroendet från våra kunder, personalens samlade kompetens, engagemang och vår kultur på företaget. Ventilationsbranschen har klarat sig bra och det har gått bra för oss i år också, säger Mattias Sjöberg, vd på IV Produkt.

Det är beräknat att den nya tomten ska vara klar för användning år 2026.

Vi önskar Er en riktigt God jul och Gott nytt år!

 

         
Var rädda om varandra!

 

Följ oss gärna: