Vi har stängt vecka 29–31. Journummer tillgängligt. Trevlig sommar!Läs mer

Du är här

Julhälsning och öppettider 2023

Vilket år vi har haft! Under hösten 2023 har vi tillsammans med er sparat miljontals kWh genom att byta ut äldre ventilationsaggregat. Det är många av er som redan uppmärksammat aggregatsbyte som en av de bästa hållbarhetsinvesteringarna. Men det finns fortfarande mycket arbete kvar att göra då 85 % av byggnaderna i Europa inte anses vara energieffektiva. Funderar du på hur mycket energi du kan spara genom att byta ut ett aggregat som är äldre än 20 år? Ladda ner vår investeringskalkyl här eller se vår film här.

Öppettider julen 2023

Vi har stängt 25/12–26/12 och 31/12, 1/1.

Övriga veckodagar är du välkommen att kontakta oss!

Kontakta oss

 

 

Lansering av nytt köldmedium

Efter en testperiod på tre år och med 40 000 drifttimmar i ryggen lanserade vi under året R454B som valbart köldmedium till vårt kylaggregat EcoCooler och vår reversibla kylvärmepump ThermoCooler HP. R454B har ett betydligt lägre GWP-värde (Global Warming Potential) jämfört med 410A och R32.

Läs mer om R454B

 

Referensprojekt som sparar energi

Vi har även följt arbetet hos Södras huvudkontor där flera ventilationsaggregat byts ut mot nya, mer energieffektiva. I filmen berättar Daniel Fredriksson, fastighetschef på Södra, mer om energieffektiviseringsprojektet på Södras huvudkontor. Vi får också höra Joakim Sjösten och Stefan Olander från Service och klimat, som berättar mer om hur intransporten av det nya aggregatet gick till.

 

Förenklad intransport med Easy Access i Oslo

Easy Access, vårt koncept med smarta modulmått, kom väl till användning när det var dags för aggregatsbyte i en äldre byggnad på paradgatan Karl Johans Gate i Oslo. Genom att ta in aggregatet genom redan existerande öppningar, slapp installatören att göra åverkan på fasaden eller öppna upp taket. Se Antony Mukuria på Ramdem & Hübert AS när han berättar mer om projektet här nedan:

 

IV Produkt ♥ Musikhjälpen

I år sändes Musikhjälpen för första gången någonsin från Småland och Växjö! I 144 timmar sände tre programledare radio och tv dygnet runt mellan den 11–17 december för att samla in pengar till årets tema "Ingen ska behöva dö av hunger."

Vilken fantastisk vecka det har varit! Växjö har verkligen blomstrat med så mycket härliga, positiva och engagerade människor. Kärlekens torg har bjudit på underhållning från glasburen, tindrande julbelysning, musik, olika evenemang, mat och gemenskap.

Alla som har jobbat för Musikhjälpen har gjort det fantastiskt bra och Växjö har verkligen levererat.

Stort tack till alla som bidrog i IV Produkts insamlingsbössa. Tillsammans gav vi 352400 kronor till arbetet för att Ingen ska behöva dö av hunger.

 

God jul och gott nytt år!

Under året har vi även träffat många av er ute i era verksamheter, på mässor eller här hos oss. Det är alltid inspirerande att diskutera inomhusklimat med er och vi hoppas att 2024 kommer att bli minst lika givande.

God jul och gott nytt år, önskar vi på IV Produkt.

 

Följ oss gärna: